Recept Houtoven

Wat hebben we nodig voor dit heerlijke recept voor in uw houtoven:
Kip, suiker, gist, bloem, zout, peper, boter, griekse yoghurt, tandoori kruiden, courgettes, chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkuma en tomaten.
Voorbereidingen: Stook de steenoven gedurende twee uur op met een matig vuur. Marineer de stukken kip een halve dag in een mengsel van tandoori kruiden met yoghurt of olie.

Naanbrood:

Recept houtovenMeng 150 ml handwarm water met een theelepel gedroogde gist en een theelepel suiker. Laat het een kwartiertje staan. Doe 250 gram witte bloem in een kom, meng er een theelepel zout doorheen. Doe er twee eetlepels boter en twee eetlepels griekse yoghurt en het gistmengsel bij. Meng het mengsel totdat een zacht elastisch deeg ontstaat. Laat het deeg 1 1/2 uur rijzen. Schuif het vuur in de oven naar de achterkant, leg er alleen nog kleine stukjes hout op om het brandend te houden.

Verdeel het deeg op een bebloemd aanrecht in 6 stukjes. Het deeg is veel dunner dan pizzadeeg dus goed bloem gebruiken, anders plakt het aan je handen. Rol de stukjes deeg uit tot 3-4 mm dik. Leg ze in de oven en draai regelmatig. Het brood bolt tijdens het bakken enorm op, na het bakken zakt het weer in. Na een paar minuten is het brood klaar.

Kip Tandoori:

Recept houtovenLeg ze in een braadslee of op een rooster met daaronder een schaal, in de oven, na het bakken van de naan. Voeg geen hout meer toe en doe de oven dicht. Maar laat het kijkgaatje en het rookkanaal open. Na 10 minuten de schaal of het rooster andersom erin zetten, omdat de kip die achterin ligt het snelst gaart. Kleine stukken ‘gemarineerde’ kip zonder bot zullen sneller klaar zijn dan bijvoorbeeld kippenpoten.

 

Courgette Curry:

Recept houtovenSnijd twee courgettes in ronde plakjes van een halve cm dikte. Bak ze in olie. Voeg tijdens het bakken een theelepel chilipoeder, een theelepel gemalen komijn, een theelepel gemalen koriander en een halve theelepel kurkuma toe. Snijd een paar tomaten in kleine blokjes en voeg die toe. Breng op smaak met zout en evt. peper.

 

Wilt u nog een recept voor uw houtoven? Bekijk onze leverancier in Nederland en België ‘Robuust Wonen‘voor meer ideeën.

Van pizza’s tot ovenschalen, brood en barbecue, alles is mogelijk in onze modellen houtovens.