Blog

/Blog
Blog2019-10-11T08:35:11+00:00

PIZZA RECEPTEN

Traditionele Napolitaanse deeg voor pizzabodem Dit heeft u nodig: 1 liter water, 50 á 55 gram fijn zeezout, 3 gram (bier)gist of iets meer gedroogd gist en 1 theelepel suiker. Bloem 1.7 á 1.8 kg. bloem (type ’00’). Het makkelijkst is om allereerst 1 liter water in een bak te doen. Voeg het zout en suiker toe en laat dit oplossen in [...]

By |juli 31st, 2012|Categories: Recepten|0 Comments

FOCACCIA

Behandel de pizzaoven net als bij het bakken van pizza’s. Maak van hetzelfde deeg als van de pizza een dunne bodem. Smeer deze in met knoflookolie (olijfolie met geperste knoflook), een beetje zeezout en eventueel wat kruiden toevoegen. Een paar blaadjes basilicum toevoegen en leg deze in de pizzaoven. De bodem zal gelijk opzwellen en luchtig worden. Behandel deze hetzelfde [...]

By |juli 31st, 2012|Categories: Recepten|0 Comments

KIP TANDOORI MET NAANBROOD EN COURGETTE CURRY

Wat hebben we nodig: Kip, suiker, gist, bloem, zout, peper, boter, griekse yoghurt, tandoori kruiden, courgettes, chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkuma en tomaten. Voorbereidingen: Stook de steenoven gedurende twee uur op met een matig vuur. Marineer de stukken kip een halve dag in een mengsel van tandoori kruiden met yoghurt of olie. Naanbrood: Meng 150 ml handwarm water met [...]

By |juli 31st, 2012|Categories: Recepten|0 Comments